Skibelund før og efter 1920 – den 8. marts

Rettelse til Askov Bylaugs årsprogram

Sætternissen har været på spil!

I det nye årsprogram fra Askov Bylaug, som netop er blevet uddelt til alle husstande i Askov, har der indsneget sig en fejl ved annonceringen af et foredrag på Poul la Cour Museet.

Foredraget om ”Skibelund før og efter 1920” er den 8. marts og ikke som anført den 8. maj.

Vi beklager fejlen. Se arr. her

Tag med til ØLSMAGNING i historiske Ribe den 30. april

Tag med til ØLSMAGNING i historiske Ribe den 30. april

Sidst i april – når bøgen er sprunget ud – inviterer Askov Bylaug på tur. Vi udfordrer igen smagsløgene og besøger denne gang erfarne bryggere i Ribe.

Ribe Bryghus ligger i skrivende stund i den helt gamle del af Ribe by. Dørene blev åbnet for salg den 24. juni 2006, og virksomheden er lige siden blevet drevet på et meget seriøst fritidsplan, af Lars Nielsen, Mark Vind og Steen Sahl.

Når vi besøger Ribe Bryghus sidst i april, er hele herligheden flyttet til nye lokaler i Ribes gamle remisebygning på Seminarievej. Til Danmarks første jernbaner byggedes remiser til alle lokomotiver og vogne. Snart gik man dog over til kun at anbringe jernbanevogne indendørs, når de skulle vedligeholdes på vognværkstederne. Remisebygningen i Ribe er fra omkring 1880.

Brygudstyret har tidligere fungeret som “pub-bryggeri” i England, og tankene er derfor konstrueret i en charmerende kombination af teknik, rustfrit stål, kobber og lakeret træ. Ribe Bryghus sætter en stor ære i at deres øl er håndværk fra ende til anden – fra valsning af malt, til påsætning af etiketter. Man kan være 100% sikker på at øllet altid er brygget af bryggerne i Ribe – efter egne opskrifter, og ikke importeret eller licensbrygget et helt andet sted på kloden. Alle råvarer er nøje udsøgt og så vidt muligt af dansk herkomst – og allerhelst høstet eller produceret så lokalt som muligt.

Praktiske oplysninger:

Arrangementet foregår på Seminarievej 16 B, 6760 Ribe TORSDAG DEN 30. APRIL 2020 KL. 19:00 – 21:00 Deltagerbetaling 125 kr. for smagsprøver af de faste øl og evt. sæsonøl inkl. chips.

Der vil måske kunne tilkøbes en lettere anretning. Mere om dette ved tilmelding.

Tilmelding og betaling skal ske ved at klikke her fra 1. april og til senest den 26. april.

Yderligere oplysninger – kontakt Nis Peter på tlf. 28682560 – eller npsb52@gmail.com

Juletræstænding 29. november 2019

Juletræstænding 29. november 2019

Askov Af Anne Mengel, Askov Bylaug.

Endnu en gang havde vi en festlig eftermiddag / aften, da der kom lys på juletræet på Torvet. Vejen Garden kom til byen klokken 17 og startede med at spille for beboerne på Birkely. Beboerne var klar og havde glædet sig. Så dukkede julemanden op, han er god at møde. Derefter marcherede garden med fuld musik mod Torvet fulgt af de mange børnefamilier. Det var tørvejr, lige vejr til juletræstænding. Ved Brugsen havde spejderne taget opstilling for at sælge glögg, æbleskiver og vafler. Julemanden og børnene fik råbt så højt, så der endelig blev lys på det smukke juletræ. Vejen Garden spillede julemusik til glæde for den store flok, der havde samlet sig ved træet en stund, og så blev det tid til uddeling af slikposer, som Askov Bylaugs aktiv -gruppe havde hjulpet julemanden med at fremstille. Det var populært også for udenbys børnefamilier, så kurvene blev hurtigt tømt. Så ringede kirkeklokkerne og der blev tid til en festlig stund i Askov Kirke. Tak til alle frivillige, der havde lagt et stort arbejde i arrangementet.

Julen var atter kommet til Askov! (Billede af Per Kjær)