Jul 2020

Jul 2020

Juletræstænding i Askov

Af/ Else Flansmose formand for Askov Bylaug

Endnu engang griber coronaen forstyrrende ind i en byens mangeårige traditioner, i dette tilfælde tænding af byens juletræ på Torvet.
Bestyrelsen for Askov Bylaug har i samarbejde med Askov Event i år lagt rammerne for en lidt anderledes form for markering af starten på julemåneden.

Børnene skal selvfølgelig også have de traditionelle slikposer som udleveres af Askov Bylaugs bestyrelse, lørdag den 28. og søndag den 29. november i tidsrummet kl. 11:00 – 13:30 udenfor Dagli´Brugsen.

Af hensyn til Corona restriktionerne vil vi bede alle om at overholde de gældende regler.

Juletræstænding 29. november 2019

Juletræstænding 29. november 2019

Askov Af Anne Mengel, Askov Bylaug.

Endnu en gang havde vi en festlig eftermiddag / aften, da der kom lys på juletræet på Torvet. Vejen Garden kom til byen klokken 17 og startede med at spille for beboerne på Birkely. Beboerne var klar og havde glædet sig. Så dukkede julemanden op, han er god at møde. Derefter marcherede garden med fuld musik mod Torvet fulgt af de mange børnefamilier. Det var tørvejr, lige vejr til juletræstænding. Ved Brugsen havde spejderne taget opstilling for at sælge glögg, æbleskiver og vafler. Julemanden og børnene fik råbt så højt, så der endelig blev lys på det smukke juletræ. Vejen Garden spillede julemusik til glæde for den store flok, der havde samlet sig ved træet en stund, og så blev det tid til uddeling af slikposer, som Askov Bylaugs aktiv -gruppe havde hjulpet julemanden med at fremstille. Det var populært også for udenbys børnefamilier, så kurvene blev hurtigt tømt. Så ringede kirkeklokkerne og der blev tid til en festlig stund i Askov Kirke. Tak til alle frivillige, der havde lagt et stort arbejde i arrangementet.

Julen var atter kommet til Askov! (Billede af Per Kjær)